Loading

Köpeğinizle Doğaya Çıkarken Dikkat Etmeniz Gereken 7 Şey

Köpeğinizle evde geçirmeniz gereken alışma ve eğitim süresini tamamladığınızda, onunla doğa aktivitelerine katılmak için kendinizi hazır hissedebilirsiniz. Köpeğinizle Doğaya Çıkarken bu nokta da evcil dostunuzun da en az sizin kadar hazır olduğunuzdan emin olmalısınız. Evde ya da kendi bahçenizde, verdiğiniz komutları anlayan ve uygulayan köpeğiniz, söz konusu doğa ve her yönde ilgisini dağıtacak ses ve renkler olduğunda, öğrendiği tüm komutları unutabilir ya da ilgisi hızlı bir şekilde dağılabilir. Köpeğinizle doğaya çıkmaya karar verdiğinizde, öncelikle bazı küçük alıştırmalar ile dostunuzun tepkilerini ölçmeniz, uzun doğa etkinliklerinde karşılaşabileceğiniz zorluklar ile ilgili size fikir verebilir. 

- REKLAM -

Köpeğinizle doğaya çıkarken dikkat etmeniz gereken çok fazla konu bulunuyor. Sizin için bu konu başlıklarını 7 maddede toparlayarak, en önemlileri ile ilgili fikir vermek istedim. Eğer köpeğinizin eğitim süreci henüz tamamlanmadıysa, sosyalleşme ile ilgili sıkıntılar yaşıyorsa ya da ilk seferinde uzun bir doğa aktivitesine dahil etmeyi düşünüyorsanız hem kendinize hem de ona, hazırlık için biraz zaman tanımalısınız. 


ÖNERİLEN LİNK : KÖPEK TAŞIMA AKSESUARLARI

Köpeğinizle Doğaya Çıkarken
Köpeğinizle Doğaya Çıkarken

1.Köpeğinizin Girebileceği Alanlar Seçtiğinizden Emin Olun

Evcil dostunuz ile katılacağınız doğa etkinliklerinde hem yürüyüş yapacağınız yollar hem de geceyi geçirmeyi düşündüğünüz kamp alanları, köpek girişine uygun olmalıdır. Her ne kadar doğa, tüm canlıların ortak yaşam alanı olsa da bazı ulusal park alanlarına, açık hava müzeleri ya da özel kamplara, evcil hayvan alınmayabilir. Özel bir kamp alanında konaklamayı düşünüyorsanız, kamp yetkilileri ile iletişime geçerek köpek kabul eden kamp alanları arasında yer alıp almadıklarını mutlaka öğrenin. 

2.Yürüyüş Antrenmanları ile Köpeğinizi Doğaya Hazırlayın

Sadece evinizin çevresinde, tanıdığınız çocuklar, komşular ya da evcil hayvanlar arasında kısa yürüyüşler yapıyor olmanız, köpeğinizin doğa aktivitelerine hazır olduğu anlamını taşımayabilir. Farklı hayvanlar, insanlar ya da alanlarla karşılaştığında, köpeğiniz hiç beklemediğiniz tepkiler verebilir. Tüm bu durumlara hazırlıklı olabilmek için, doğa etkinliği öncesinde, köpeğinizle farklı çevrelerde, daha uzun sürecek yürüyüşler planlayabilirsiniz.

Köpeğinizin, varsa sokak hayvanları, sokakta oynayan ve bağrışan çocuklar, gürültülü yollar ya da parlayan sönen ışıklar karşısında ne tepki vereceğini kontrol edin. Köpeğinizin farklı mekanlarda, hayır, bekle ya da gel gibi hayat kurtarıcı komutları alıyor olduğundan emin olun. Daha önce gitmediğiniz bir köpek parkında tasmasını açarak, farklı hayvanlarla sosyalleşmesini takip edebilir, komut alıp almadığını güvenli bir şekilde deneyebilirsiniz. Yapacağınız bu uzun yürüyüşlerde, düzeltilmesi gereken durumlar ya da tekrarlanması gereken eğitimler olduğunu tespit ederseniz, doğa aktivite planınızı belki de daha ileri bir tarihe ertelemeyi düşünmelisiniz.

3.Çadır ve Ekipmanlarınızla Ev Ortamında Tanışmasına İzin Verin

Uyku tulumunuz ya da çadırınız sizin için tanıdık ve güvenilir olabilir. Ancak bu objeler köpek için, yeni, farklı ve bu nedenle korkunç olabilir. Evinizde ya da bahçenizde çadırınızı kurarak, köpeğinizin çadır ve çevresini incelemesine müsaade edebilirsiniz. Onunla birlikte çadırın içine girerek biraz zaman geçirmeli ve bu esnada dışarıdan gelecek seslere karşı tepkisiz ve sakin kalabildiğini garanti etmelisiniz. Mümkünse köpek yatağını yanınıza almanız, onun kendisini daha rahat ve güvende hissetmesini sağlayacaktır.

4. Köpeğinizle Doğaya Çıkarken Ayaklarını Koruyun

Doğa yürüyüşlerinde, evcil dostlarınıza uygun ayak pedleri giydirerek onu olası yaralanmalara karşı korumak iyi bir fikir olabilir. Ancak köpeğiniz doğal görünmeyen bu ayakkabılarla dolaşmaktan rahatsız olabilir. O nedenle hem seçtiğiniz patikaların nispeten güvenli olduğuna emin olmak hem de bu ayak pedlerini ev ortamında denemek iyi bir fikirdir. Yine de hemen her türlü olumsuzluğa karşın, köpeklere uygulanabilecek ilk yardım adımlarını da öğrenmelisiniz.

Köpeğinizle Doğaya Çıkarken
Köpeğinizle Doğaya Çıkarken

5.Dışkı Poşetlerini ve Su Şişesini Unutmayın

Doğada hangi alanda olursanız olun, köpeğinizin dışkılarını uygun şekilde toplamak sizin sorumluluğunuzdadır. Yürüyüş boyunca köpeğinizin su kabını onun görebileceği şekilde çantanızın dışında ya da elinizde taşımalı ve susuzluk belirtileri gösterdiğinde kısa süreli su ve dinlenme molaları vermelisiniz. Köpeğinizle Doğaya Çıkarken onun da sağlığını düşünmek zorundayınız. 

6.Köpek Tarağı Mutlaka Yanınızda Olsun

Sevimli dostunuz doğada, evde olduğundan çok daha enerjik ve oyuncu olabilir. Bu da çalı ve ağaçlardan fazlasıyla reçine ve ot toplayarak tüylerini hızla kirletebileceği anlamına gelir. Bu nedenle yanınızda mutlaka bir tarak getirmelisiniz. Günlük olarak tarama işlemlerine devam etmeli ve tüylerin keçeleşmesini önlemelisiniz.

7.Ödül Mamalarını Unutmayın

Köpeğinizle Doğaya Çıkarken doğada karşılaşacağınız, büyük sırt çantalı, kocaman ayakkabıları olan ya da ellerinde nereden geldiği belli olmayan sopalarla yürüyen yürüyüşçüler, köpeğiniz için fazlasıyla korkutucu olabilir. Bu kişilerin köpeğinizin çevresinde güvenle gezinebilmesi ve dostunuzla iyi bir bağ kurması için, yanınızda götüreceğiniz ödül mamalarından faydalanabilirsiniz.

Elbette köpeğinizle doğaya çıkarken dikkat etmeniz gereken daha birçok şey var. Ama dostunuzun doğaya ayak uydurmasını kolaylaştırmak için mutlaka bilmeniz gerekenleri yedi maddede özetlemeye çalıştım. Şimdiden size ve dostunuza keyifli bir doğa deneyimi diliyorum!


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Doğada ve Kampta Köpek

Loading

- REKLAM -

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku