Site icon Tek Başına da Olur

Yaban Domuzu – Bilmeniz Gerekenler

Yaban Domuzu ‘na Türkiye’nin neredeyse her yerinde rastlamak mümkün. Geceleri dolaştıkları için özellikle kamp yapanların karşılaştığı hayvanlardır. Kısaca bir özetlemek gerekirse yaban domuzu ; çok iyi tat ve koku alır. Sürüler halinde gezer. Hem otobur, hem de etoburdur, bitki kökleri, sebze, meyve, sürüngen ve böceklere kadar neredeyse herşeyi yer. Ortalama 1,5m. uzunluğunda, 1m. yükseliğinde olurlar. 300 kiloya kadar çıkabilirler. 20’li sürüler halinde gezerler. Bir kerede 12 yavruya kadar doğurabilir. Sıcağı çok sevmezler, gündüz uyur, gece gezerler. En büyük düşmanı insandır. Tek büyük faydası yiyecek bulmak için toprağı kazarak havalanmasını sağlamaktır.


DAHA FAZLASI İÇİN  : @tekbasinadaolur

Bu hızlandırılmış bilgilendirmeden sonra asıl konuya gelelim. Yaban Domuzu utangaç görünebilir ama önceden tahmin edilemeyen haraketleri sebebi ile son derece tehlikeli hayvanlardır.

Yaban Domuzu ile karşılaştığınızda ne yapabilirsiniz?

Domuzlar genelde insanlardan uzak dururlar. İnsan kokusunu 1-2 km. uzaktan alabilir ve yaklaşmazlar. Sizin göreceğiniz kadar yaklaşmasının sebebi ayılarda olduğu gibi; aç olması veya yavrularına karşı sizi bir tehdit olarak algılaması sebebi ile olabilir.

tatlı domuzcuk

Yaban Domuzu hakkında genel bilgi

Domuzlara yaklaşmak ve beslemek tehlikeli. Ben 1-2 defa karşılaştım, oldukça tedirgin edici bir deneyimdi. Dikkatli olmak önemli.

Keyifli ve güvenli geziler…


Anlık videolar, fotoğraflar için instagram.com/tekbasinadaolur adresini takip etmeyi unutmayın;

Exit mobile version