Site icon Tek Başına da Olur

Çadırda Uyumak ve Konforun Sırları…

Çadırda uyumak , kamp yapmak ve konforlu gece geçirmek vs.. henüz deneyimlememiş kişiler için birbirinden çok uzak kavramlar gibi görünebilir. Oysa ki güzel bir gece ve kamp hayatı, doğanın kucağında uyanmak isteyen kişiler için doğru bir donanım ile mümkündür. Konforlu bir uyku, keyifli bir çadır seyahatinin anahtarıdır. Bu nedenle kamp seyahatlerinizi unutulmaz ve konforlu hale getirecek “çadırda konforlu bir uyku için ihtiyacınız olan herşeyi” bu makalede topladık.

Çadırda Uyumak 

Çadırda ilk defa uyku deneyimini tadacak kişilerin endişelerinden biri de hiç kuşku yok ki yeteri kadar dinlenememek, rahat bir uyku çekememek, hava koşullarına bağlı olarak uyuyamamaktır. Kamp malzemelerini tanımak, doğru hava koşullarına uygun kamp malzemesi almayı kolaylaştırır. Öncelikle seyahatinizi hangi hava koşullarında, nerede ve nasıl gerçekleştireceğinize göre uygun olan ekipmanı temin ederek işe başlamak gerekir. İhtiyacınız olan kamp malzemelerini temin ettikten sonra, kamp kuracağınız alanın zemin etütünü doğru yapmanız gerekir. Şimdi adım adım çadırda uyumanın en konforlu hali için dikkat etmeniz gerekenleri sıralamaya başlayalım;

1- Çadırınızı Doğru Alanda Konumlandırın!

Çadır uyumak söz konusu olunca ilk yapacağınız şey çadırınızı kuracağınız alanı doğru belirlemektir. Güneşin hangi yönden doğduğunu tespit ederek işe başlayın. Mevsimine göre güneşin doğuş yönüne göre kampınızı yerleştirmenin avantaj ve dezavantajları vardır. Yaz aylarında daha gölgelik alanlar (ağaç gölgesi, yamaç dibi ya da kaya dipleri) ideal olacaktır. Kış aylarında ise, rüzgar ve fırtınadan korunaklı güneş alan açık alanlar idealdir. Çadır içinde konforlu bir uyku için hava koşullarına uygun alanları tercih etmek, çadır içinde sıcak ya da soğuğa bağlı uyku sorunu yaşamanın önüne geçecektir.

Bunlar dışında kısaca mevsim kış ise sabah güneşini alacak yer, yaz ise sabah gölgede kalacak yere çadırı kurmak avantajlı olur.

İster bir kamp alanında ister doğada kamp kuracak olun, çadırın kurulacağı zeminin taşlı, kayalık, çalı-çırpı gibi zeminde sert tümsek yaratacak parçalardan arındırılmış olması önemlidir. Gece boyu sırtınıza baskı yapan bir cisim ile uyumaya çalışmak istemezsiniz. Ayrıca zeminin kuru ve çukur boşlukları olmayan düz bir alan olması da gereklidir.

2- Çadırda Uyumak İçin Kamp Malzeme Listesi

Yazımızın başında konforlu bir çadır uykusu için doğru donanımın önemli olduğunu söylemiştik. Peki nedir bu uyku malzemeleri:

3- Çadır Isısını Hava Koşullarına Uygun Sıcak ya da Soğuk Kalmasını Sağlamak

Yaz aylarında sıcaktan kış aylarında ise soğuktan uyku sorunu yaşamamak için nelere dikkat etmelisiniz.

4- Çadırda uyumak için, uyku rutini oluşturun…

Uyku rutini hayatın her alanında olduğu gibi kamp hayatında da önemlidir. Hergün aynı saatte uykuya dalmak, uyku öncesi yapılması gereken (diş fırçalama, tuvalet gibi) ihtiyaçları tamamlama, çadır alanını güvenli halde bırakma (yiyecek bırakmamak, çöpü atmak gibi) rutin iş listesini tamamlamak zihni düşüncelerden arındırarak uykuya hazırlar.

Herkese doğanın sessizliği içinde güzel bir uyku ve huzurlu geceler dilerim 🙂

 

Exit mobile version