Site icon Tek Başına da Olur

Sinekli Yaylası – Bolu Gezi Notları

Sinekli Yaylası - Bolu

Sinekli Yaylası - Bolu

Sinekli Yaylası ‘na ilk defa geçen sene (2017) bahar aylarında küçük bir keşif gezisi için gitmiştim. Bir arkadaşımla uğramış ve çok beğenmiştim. “Sen de her gittiğin yeri de beğeniyorsun” diyebilirsiniz ama hepsini değil. Beğenmediklerimin yazısı yok 🙂  Neyse, Sinekli Yaylası küçük ama kamp yapılabilecek alanlarının konumu ve genel olarak doğasını çok güzel. 2017 Aralık ayında 12 gün ayırdığım ve Bolu civarında kurguladığım Kış Kampı gezisinde buraya da uğramak istedim.  +5 derecede sonbahar gibi başlayıp 24 saat içinde -5 derecede kış kampı yaparak tamamladım geziyi. İlginç bir tecrübeydi ve çok eğlenceli oldu. Videosunu aşağıda izleyebilirsiniz, nasıl ulaşılır, neler yapılır ve tüm detaylı bilgiler yazının devamında.

Sinekli Yaylası

1445 rakımda yer alan yaylanın oluşumu, tarihçesi vs ile ilgili anlatılacak çok uzun bir hikayesi yok. Bolu il sınırında olmasına rağmen Düzce Samandere’ye bağlı güzide bir yaylamız. En yakın yerleşim yerine 6km. Yazın oldukça haraketli olduğu söyleniyor. Bence en uygun dönem kişisel tercihlere göre Eylül – Nisan arası. Özellikle sonbahardaki görüntüsü ve kışın kar kaplı hali çok güzel. Yalnız önerdiğim zamanlarda gidecekseniz yağmur ve kar konusunda hava durumunu iyi takip etmeniz gerekiyor. Gece 10cm kar ile yatıp sabah 1 metre karda uyanabilirsiniz. Tabii bu sadece Sinekli Yaylası için değil, tüm yaylalar için geçerli.

Sinekli Yaylası – Düzce

Sinekli Yaylası ‘na Nasıl Gidilir?

Yaylaya 2 yoldan ulaşım var. İstanbul tarafından geldiğinizde Düzce üzerinden 33 km mesafede ve Samandere Şelalesi yol üzerinde kalıyor. Samandere’den sonra yol stabilize ama geniş ve rahat. Çok tehlikeli değil. Mevsimine göre deneyip çıkamasanız bile rahatça geri dönebileceğiniz bir rota. Bolu tarafından gelenler için ise Abant Gölü Milli Parkına giden asfalt yoldan ayrıldıktan sonra 3 km. sonra Sinekli Yaylası ‘na ulaşabiliyorsunuz. Yolda tabela yok, o yüzden sapağı kaçırmayın. Burada yol toprak, genelde çamurlu ve dar. Burası için 4×4 şart gibi.

Sinekli Yaylası ‘nda Ne Yapılır?

Sinekli Yaylası ‘nda Ne var, Ne yok?

Sinekli Yaylası – Düzce

 

Her yazının sonunda olduğu gibi tekrar edeyim; güzel bir rota oldukça sevilecek bir konum, keyfini çıkarın ama lütfen bulduğunuz gibi bırakın da demiyorum, mümkünsü mıntıka temizliği yaparak ayrılın, temiz olmayanları uyarın! İyi kamplar…


Takip etmeyi unutmayın!

www.facebook.com/tekbasinadaolur

www.instagram.com/tekbasinadaolur

www.youtube.com/tekbasinadaolur

 

 

Exit mobile version