Site icon Tek Başına da Olur

Melikler Yaylası – Isparta Kampı

Melikler Yaylası kamp yapmak istediğim, uzun zamandır adını duyduğum, fotoğraflarına bayıldığım ama konumu itibarı ile bir türlü uğrayamadığım yerlerden biriydi. Konya’dan Antalya’ya inerken yolumu biraz değiştirip Dedegöl Dağı eteklerindeki Melikler Yaylası ‘na uğramaya karar verdim. Pişman mıyım? Tabii ki değilim. İzlediğim en keyifli manzaralardan biri, geçirdiğim en güzel gecelerden biriydi. Şansıma gece boyunca bulutların ay ışığının altında Dedegöl Dağı etrafındaki dansı büyüleyiciydi.

Dedegöl Dağı

 

Melikler Yaylası Kampı – Isparta

Doğada olmayı sevenleri her açıdan tatmin edecek konumlardan biri olan Melikler Yaylası Ispartaya il sınırlarındaki Aksu ilçesi, Yaka Köyü içinde. Etrafı sık çam ağaçları ile çevrili ve 1735 rakımda. Bu nedenle yazın dahi geceleri size soğuk yaşatabilir. Kışın ise genellikle yoğun kar nedeni ile ulaşım kapanıyor zaten. 3 mevsim aşağıda kısmında yörüklerin kaldıkları yaylanın üst kısmındaki düzlük alan sanki bir seyir terası gibi. Kampınızı nerede kurarsanız kurun nefis dağ manzarası size sürekli eşlik ediyor. Çevredeki imkanlar da dikkate alındığında aslında kamp için ideal çok ideal bir yer demek doğru olur.

Melikler Yaylası

Nasıl Gidilir?

Doğudan geliyorsanız Beyşehir Gölü kıyısından Yenişarbademli’ye, batıdan geliyorsanız Aksu’ye geliyor ve oradan tırmanmaya başlıyorsunuz. Doğudan gelirken 2. girişten, batıdan geliyorsanız 1. girişten girmeniz yolun kolaylığı açısından daha iyi. Yani kısaca girişi Vali Çeşmesi ‘nin önünden yapın. Yol oradan düz ve temiz diyelim.  Toplu taşıma kullanmak isteyenler için Isparta’dan Eğirdir’e, oradan Yenişarbademli minibüslerine binerek yaylaya ulaşabiliyorlar. Minibüsten indikten sonra 2-3 kilometre civarında bir yürüme gerekiyor.

 

Melikler Yaylası ‘nda Neler Yapılabilir?

Yukarıda da söylediğim gibi yayla her yönden zengin bir çoğrafyaya sahip. Bölgede yapabileceğiniz aktiviteler şöyle;

Yıldız Gözlemi Şenliği

Hangi Mevsimde Ziyaret Edilir?

Yazın hafta içi belki ama haftasonları sakinlik sevenlere kesinlikle önermiyorum. Aşağıdaki fotoğraflarda görebileceğiniz gibi zaman zaman farklı etkinliklerin de düzenlendiği Melikler Yaylası oldukça kalabalık oluyor. Benim önerim Eylül – Aralık ve Şubat – Nisan olacaktır. Kar kampı sevenler ise kışın yollar kapansa da yaylaya yürüyerek giderek karla kaplı dağ manzaralarının keyfini çıkarabilir ama çok soğuk gecelere hazırlıklı olmak lazım. Kısaca ideal mevsimler sonbahar ve ilkbahar olarak kayıtlara geçebilir.

Yaylada Ne Var, Ne Yok?

Melikler Yaylası konumu ve durumu itibarı ile nefis bir yer ve çok da temiz kalmış. Sizde lütfen bu konuda gerekli hassasiyeti gösterin. Şimdiden iyi kamplar.

Melikler Yaylası

Yayla kamplarını sevenler diğer yayla yazılarına buraya tıklayarak ulaşabilir! 


Destek olmak ve daha fazla içerik için takip edebilirsiniz;
youtube.com/tekbasinadaolur
instagram.com/tekbasinadaolur

Exit mobile version