Site icon Tek Başına da Olur

Hayvanlar Alemi’ne Giriş…

Hayvanlar Alemi kategorisi altındaki ilk yazıda başlangıç seviyesinde kısa ve öz bilgiler vermek uygun olur diye düşündüm. Gerek kamp, gerekse günlük doğa gezileri için işinize yarayacak şeyler. Önümüzdeki günlerde bu kategori altında pek çok hayvanın tek, tek incelemesini ve bilgilendirmesini  yapabilmeyi umuyorum.

Aslında bir de bir parçası olmamıza rağmen, şehir hayatı içinde doğa ve şehir iki farklı yaşan alanı gibi birbirinden ayrılmaya başladı. Dolayısı ile orası hayvanların ve bitkilerin yaşam alanı, şehirler de insanların gibi oldu. Bu nedenle misafirliğe gittiğinizi unutmayın. Gerçekten gerekli olmadıkça hiçbir hayvana ve bitkiye zarar vermeyin. Koruyun, zarar verenleri uyarın. Doğadaki en teklikeli hayvan 2 ayaklı olanlardır, bunu da unutmayın. Yani kısaca doğaya çıkmak için önce insan olmak lazım.

Dört Ayaklılar

Ayı, tilki, kurt, tavşan, kirpi vs.. gibi hayvanları kastediyorum. Bu değerli hayvanlarımız çok aç değilse veya tehlike/tehdit hissetmezlerse insana kolay, kolay saldırmazlar. Yalnız unutmamak gerekiyor; hayvanlar, siz şirin, sempatik buldunuz diye hayvan olmaktan vazgeçmezler. Her zaman dikkatli olmak ve bilmediğiniz maceralara girmemek en güzeli. Ayı saldırısı, kurt saldırısı vs.. gibi olaylar ciddi vakalardır ama nadir görünen olaylardır. 

Gelelim uyarı ve önerilere;

Belki de burada ürkek bir Ceylan vardır

Böcekler / Sürüngenler

Karınca, örümcek, akrep, kene vs… gibi afacanları kastediyorum. Örneğin aşağıdaki “karıncaların çubuk kraker ile imtahanı” adlı çalışma bana ait. Sonucu merak eden varsa; taşıyamayınca bir ucundan parçalamaya başlayarak 5-6 saat içinde yok ettiler. Bu muhtelif haşarı hayvanlar ortada bıraktığınız yemeklerin anında keşfedip, birkaç dakika içinde üstüne yayılabilirler.

karıncaların çubuk kraker ile imtahanı

Böcekler ile ilgili öneriler ise şöyle;

Yiyecekler ve Dikkat Edilecekler

Doğada insanla hayvanın karşılaşmasına en çok neden olan şey yemek. Değişik aromalar, gıdalar ve kokular hayvanlarını ilgisini çekiyor. Zaten gittikçe daralan yaşam alanlarında yeterli beslenemiyorlar, buldukları zaman şanslarını denedikleri için kimse onları suçlayamaz 🙂

Bonus Bilgi : Çok tedirgin oluyorsanız doğal korunma yöntemlerini deneyebilirsiniz. Doğal yağ, koku ve baharatlar, işe yarayacaktır. Detaylar için https://www.tekbasinadaolur.com/boceklerden-korunma-yaglar-kokular/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Doğayı, hayvanları sevelim, koruyalım.


Yeni Başlayanlar İçin Seçilmiş Kamp Ekipmanları!


Anlık videolar, fotoğraflar için instagram.com/tekbasinadaolur adresini takip etmeyi unutmayın;

Exit mobile version