Site icon Tek Başına da Olur

Altınova – Ayvalık

Sonbahar bitmeden deniz kıyısında kamp yapmak isteyenlere Altınova ‘yı ziyaret etmelerini öneririm. Ailemin yazlığı olması nedeni ile 20 yıldır her yaz mutlaka uğradığım Altınova’yı, kamp yapmaya başlamam ile birlikte farklı bir gözle değerlendirme şansım oldu. Harika kamp lokasyonları keşfettim. En kalabalık zamanında bile sanki etrafta kimse yokmuş gibi kalabileceğiniz yerler var. Aşağıdaki haritada paylaştım. Ayrıca söylemeden geçemeyeceğim Altınova ‘da gün batımı olağanüstü. Kafa dinlemek için ideal.

Altınova Hakkında

Altınova, Balıkesir ‘in Ayvalık ilçesine bağlı sakin bir yazlık kasabası. Altınova’nın adı pek bir yerde geçmez, internet üzerinde bile çok az bilgi bulunabiliyor. 1980 sayımında 6.000 olan nüfusu 2007 sayımında sadece 15.000 ‘e çıkmış. Bu sayede her zaman sakin olma özelliğini korumuş. 8 km uzunluğunda ve yer yer genişlik olarak 30 metreye varan kumsalı ile harika bir belde.  Aynı zamanda nadir görünen bir Kum Adası ‘na sahip. Kum Adası karaya 450 mt’lik bir köprü ile bağlanmış.

İzmir’le Balıkesir’in tam ortasında, ikisine de yaklaşık 150 km. Ayvalık’a ise yalnızca 13 km uzaklıkta. Adı üzerinde ova olduğu için genelde rüzgarlı. Benim gibi rüzgar sevenlerin bayılacağı bir yer. Midilli’ye uzaklığı 18 km civarında. Hava açıksa evleri bile görebiliyorsunuz. Dünya’da ender rastlanan deniz ve kıyı seviyesi aynı olan bir coğrafya. Su kaynakları oldukça zengin ve içilebilir olması ayrıca güzel.

Eski adı Ayazmend olan Altınova’yı 1934’de ziyaret eden Mustafa Kemal Atatürk ovada uçsuz bucaksız sapsarı buğday başaklarını görünce “buranın ismi Altınova olmalı” demiş ve o günden sonra ismi değişmiştir.

Altınova ‘da nerede kamp yapılır?

Bayram dönemlerinde yazlıkçıların gelişi ile kalabalık olan Altınova’da kalabalıktan uzak kamp yapabileceğiniz noktaları aşağıda verdiğim linklerde bulabilirsiniz. Hele Sonbahar aylarında koca sahilde neredeyse kimseyi görmüyorsunuz. Özellikle Kum Adası’nın en ucuna gittiğinizde tamamen dünyadan kopmuş gibi oluyorsunuz. Burayı mutlaka öneriyorum. Bunlar dışında tüm sahil boyunca çadır kurma imkanı var. Ateşi çok abartmadıkça sorun olmuyor. Bilgi olarak vereyim; ücretli kamp alanları Altınova’da yok.

Fotoğraf Erol Gündüz

Bunlar benim önerilerim, kamp yapacak birçok yer bulabilirsiniz.

Kum Adası : Denize girilebiliyor, balık tutulabilir, Altınova sahilden 20-30 dakika yürüme mesafesi. Lokasyon için tıklayın!
Madra Çayı Koyu : Denize girilebiliyor, balık tutulabilir, otomobile ile gidilebiliyor. Lokasyon için tıklayın!
Altınova Çıkışı : Denize girilemiyor, balık tutulabilir, otomobil ile gidilebiliyor. Lokasyon için tıklayın!

Altınova ‘da başka neler yapılır?

Altınova ‘yı ziyaret etmenizin en önemli nedeni kafa dinlemek ve herşeyden uzaklaşmak olmalı. . Bunun dışında aşağıdaki madddelere gözatabilirsiniz.

Kısaca kafa dinlemek, kumsalın ve denizin tadını çıkarmak için, özellikle Sonbahar aylarında tavsiye ettiğim bir lokasyon. Nem olmadığı için yazın ne kadar sıcak olursa olsun rahatsız olmuyorsunuz. Havası da, ova olması nedeni ile çok temiz ve oksijen oranı oldukça yüksek. Balık tutmayı seviyorsanız olta takımınızı yanınıza almanızı öneririrm.

Keyifli geziler…


Anlık videolar, fotoğraflar için instagram.com/tekbasinadaolur adresini takip etmeyi unutmayın;

Exit mobile version