Site icon Tek Başına da Olur

Akrepler Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Ne tedirgin edici bir cümle  değil mi? Doğada olmayı seviyorsanız yazın dikkat edilmesi gereken hayvanlardan bir tanesi de akrepler. Gündüzleri taşların altında ve deliklerde yaşayan bu afacanlar geceleri serinde yiyecek aramak için çıkıyorlar.

Ülkemizde Akdeniz kıyılarında ve Güneydoğu bölgemizde yaygındır. Ama özellikle yaz aylarında nereye giderseniz gidin karşılaşabileceğiniz canlı türlerinden biridir. Bu yüzden dikkat etmek önemli. Ülkemizde yaşayan akrep türleri büyük oranda ölümcül değil ama bu demek değil ki acı çekmiyorsunuz.


ÖNERİLEN LİNK : YABAN HAYVANLARINDAN KORUNMA KİTABI

Akrebin zehri oldukça etkili ama normal şartlarda tehlikede olduğunu hissetmediği müddetçe saldırma eğilimi yoktur. Soktuğu durumlarda lokal şiddetli ağrılar kendini belli eder. Ciddi kas ağrılarına ve merkezi sinir sisteminde sıkıntılara neden olabilir. Kızarıklık, morluk ve şişme gibi belirtiler ilk 2 saat içinde kendini gösterebilir. Kusma terleme ve sayıklama eşlik eder. Eğer kişinin akrep zehrine alerjisi varsa o zaman durum daha vahim. Tabii bu saydıklarım zehirlenme durumunda oluyor. Aksi taktirde sadece ısırık yerinde şişme, morarma ve ağrı olabiliyor. Akrepten korunmak o kadar zor değil aslında.

Eşyalarınızı, çadırınız ve ayakkabılarınızı mutlaka kontrol edin

Akrepler den Nasıl Korunabilirsiniz?

Akrep Zehirlenmesi Belirtileri 

Öncelikle aşağıdaki korkutucu detaylara geçmeden şunu söyleyeyim. 1750 akrep çeşidinden sadece 50 tanesi sizi öldürür. Diğerlerinden bazıları öldürmez ama süründürebilir. Bir kısmını da daha ilk belirtilerle atlatılabilir. Zehirlenme durumunda ilk 10 dakika ile 2 saat kritik dönemdir. Belirtiler bu süreçte kendini gösterir.

Akrep Sokması Durumda Ne Yapılmalıdır?

Bu iki önemli konu ardından;

Bonus : Akrepler ve birkaç ilginç bilgi.

 

 

Kamp ve doğa hayatında hayvanlarla ilgili dikkat etmeniz gerekenler BURAYA TIKLAYBİLİRSİNİZ!


Anlık videolar, fotoğraflar için instagram.com/tekbasinadaolur adresini takip etmeyi unutmayın;

Exit mobile version