Site icon Tek Başına da Olur

Arkadaşlarınızı Kamp Yapmaya Nasıl İkna Edersiniz?

Kamp hayatını bir yaşam biçimi olarak benimseyen herkes, doğada geçirilen zamanın hem fiziksel hem de ruhsal faydalarını çoktan keşfetmiş kişilerdir. Yola çıkış nottomuz “tek başına da olur”… Elbette tek başına da olur, hem de çok güzel olur ama kamp seyahatleri arkadaş ve ailelerle de farklı keyif noktaları, benzersiz anılar ve an paylaşımları yaratır.

Kamp yapmak zamanla bir aşka dönüşür, doğanın kucağında uyanmanın zevkini bir defa tadan herkes, bulunan her fırsatta bu keyif molalarını arttırmanın hatta paylaşmanın yollarını arar. Hedef, alınan lezzeti başkalarına da aşılamaktır ki bu öyle sanıldığı kadar kolay değildir. Kamp hayatı, onu henüz deneyimlememiş kişiler için bir bilinmezlik yumağıdır. Kimileri kamp sırasında yenilecek yemekten kimileri de doğal yaşamın diğer canlılarının varlığından endişe duyar. Peki, arkadaşlarınızı kamp yapmaya nasıl ikna edersiniz?

Arkadaşlarınızın Korkularına Rehber Olun…

Bilinmezlik insanı korkuya sürükler. Neyle karşılaşacağını bilmemek, önceden edinilmiş korkularla birleşince düşünceler içi kaosa neden olur. Arkadaşlarınızı kamp hayatına hazırlarken onları korkutan, doğada olmaktan alıkoyan noktaları konuşmayı teklif edin. Deneyim sahibi olan sizsiniz bu noktada onlara rehberlik edin. Kamp hayatından uzak durmak isteyen kişiler genelde aşağıdaki nedenlerin geliştirdiği korkulara sahiptirler.

 

Şimdiden dostlarınızla çıkacağınız kamplarda keyifli zaman geçirmeniz dileği ile…

Exit mobile version